open-navfaktor-logo
search
Supetar na Braču
Detalji stravičnog pokušaja ubistva: Zabio partnerici nož u vrat, hororu svjedočili i mještani
Oboje su Finci, ona ima između 50 i 60 godina, a on je nešto stariji, 10 ili 12 godina od nje
03.09.2019. u 15:13
get url
text

Ekipa za uviđaj PU splitsko-dalmatinske otišla je u ponedjeljak navečer u Supetar na Brač pregledati poprište pokušaja ubistva Finkinje koju je nožem u vrat ubo njen partner. Kako saznajemo, napadač je također finski državljanin, a kriminalističko istraživanje nad njim provodi Policijska postaja Brač te je tokom noći zadržan u službenim prostorijama.

Više mještana su bili svjedoci stravičnog prizora usred dana.

- To vam je na Putu sv. Roka bilo, malo iza 16 sati na ulicu je istrčala krvava žena. Bilo je strašno. Držala je ruke na vratu, neki kažu da je nož još bio u rani, ali ja to nisam vidio. On je ostao u stanu pa je policija došla po njega. Oboje su Finci, ona ima između 50 i 60 godina, a on je nešto stariji, 10 ili 12 godina od nje, ne znam tačno, rođen je 50 i neke godine. Zajedno su tu, a za nju znam sigurno da ima prijavljeno boravište u Hrvatskoj jer je dosta ovdje - kaže nam Bračanin.

Teško povrijeđena strankinja prevezena je helikopterom u splitsku bolnicu te je odmah operirana, a iza 22 sata još uvijek nisu bile poznate sve posljedice ranjavanja i tačno zdravstveno stanje.

U 16.15 na Braču, kako je izvijestila splitska bolnica, žena je zadobila ubodnu ranu i s teškim povredama je prevezena u KBC Split. Napadač je ubrzo uhspšen, a o svemu je izviješteno državno odvjetništvo - saznajemo od Sanje Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon kriminalističkog istraživanja, počinilac će se u utorak uz krivičnu prijavu dovesti pritvorskom nadzorniku u Split nakon čega slijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.