open-navfaktor-logo
search
Novi Pazar
Detalji stravičnog požara: Sestre i majka gorjele pred očima sugrađana
Požar je najverovatnije izbio u stanu u kojem je živela jedna socijalno ugrožena porodica
30.09.2018. u 16:50
get url
text

U stravičnom požaru koji je u subotu ujutru izbio u zgradi Bor u centru Novog Pazara poginule su dvije sestre, dok je njihova majka u bolnici u kritičnom stanju jer joj je gotovo cijelo tijelo u opekotinama, piše Blic

Tijela su u potpunosti ugljenisana. Jedna osoba je na mjestu događaja umrla, a druga je preminula u Općoj bolnici. Nezvanično, riječ je o majci i njene dvije kćerke.

Požar je najverovatnije izbio u stanu u kojem je živela jedna socijalno ugrožena porodica. Vatra se zatim proširila na još tri stana na trećem i četvrtom spratu, a zatim i na krov zgrade.

Tokom gašenja požara desetak građana, koji su pomagali vatrogascima i pripadnicima policije, nagutalo se dima ili su zadobili lakše opekotine.

- Prizor je bio stravičan, dvije osobe su bile na terasi, veliki plamen iza njih i u jednom trenutku su buknule, bukvalno su gorjele pred našim očima. Vatrogasci i policajci su ih polivali vodom. Velika tragedija – kaže jedan od stanara. Stanari nisu zadovoljni sa rekacijom vatrogasaca.

- Da nije bilo vatrogasaca iz Raške, koji su došli kao ispomoć, svi stanovi bi izgorjeli - kaže jedan od stanara iz susjedene zgrade.

Ekipa forenzičara tek treba da uradi uvuđaj i utvrdi kako je došlo do požara. Štab za vanredne situacije u Novom Pazaru održao je sastanak i na njemu je odlučeno da se svim stanarima kojima su stanovi oštećeni obezbijede smještaj i hrana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.