open-navfaktor-logo
search
Mještani u šoku
Detalji tragedije u Bosanskoj Dubici: Ubio bivšu suprugu u stubištu zgrade, troje djece bilo u stanu
Rade Vujković (39) je jutros u 5.30 sati ubio bivšu suprugu Tanju Vujković (35), a potom izvršio samoubistvo u stubištu zgrade u Ulici Mihajla Pupina u Bosanskoj Dubici, u vrijeme dok su njihovih troje maloljetne djece bili u stanu.
27.12.2021. u 12:35
get url
text

VEZANI TEKST - Pucnjava u Bosanskoj Dubici, pronađena tijela bivših supružnika

Kako Faktor nezvanično saznaje, par se nedavno razveo, a Tanja je sa djecom došla da živi u spomenuti stan u zgradi u kojoj se dogodila tragedija.

U policiji za sada nisu mogli da govore o detaljnim okolnostima i eventualnim motivima ovog tragičnog događaja, a nisu mogli ni da potvrde da li je par ranije imao prijave zbog nasilja u porodici.

Mještani naselja Jošik kod Bosanske Dubice gdje su Vujkovići živjeli, šokirani su ovom tragedijom.

Rijetki su željeli da govore za naš portal, a kratko su potvrdili da su poznavali Vujkoviće, da nikada niko sa njima nije imao problema, te da je Rade bio dobar auto-majstor koga su svi poznavali.

- Nadaleko nije bilo tako dobrog čovjeka i radnika. Nikada ni sa kim nije bio u sukobu, nije pio, svađao se... Ne znamo šta se dešavalo između njih, ali smo čuli da jesu postojale neke "trzavice". Ostalo je troje maloljetne djece, svi školskog uzrasta, od kojih je najstarija kćerka tinejdžerka. Neopisiva tuga – ispričao nam je jedan mještanin Jošika.

Rodica Vujkovića je kratko izjavila da su se svi šokirali kada su jutros čuli vijest.

- Nema se tu šta komentarisati. Ogromna tragdija, troje maloljetne djece je ostalo bez oba roditelja – kazala je naša sagovornica.

Iz PU Prijedor naknadno je potvrđeno da je muškarac R. V. ubio ženu T. V., a potom i sebe pucajući iz vatrenog oružja. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu RS-a u Banjoj Luci, gdje će biti obavljena obdukcija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.