Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Takozvani "Bh blok" kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik - Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF, SDA i SBB-a.

U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države Bosne i Hercegovine, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane.

Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje.

Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik - Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga.

Ta politika mora i biti će kažnjena jer je potpuno jasno da tzv. da NS i sdp u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države Bosne i Hercegovine, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren.

Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave,  pomenuti ne samo da još za dugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama.