open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
DF: Forto mora riješiti štrajk glađu i najavljeni prekid rada GRAS-a, nema bježanja od problema
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS štrajkuju već četvrti dan i tim povodom saopćenjem se oglasio Kantonalni odbor Demokratske fronte Kantona Sarajevo ističući kako premijer KS Edin Forto mora hitno riješiti štrajk glađu i najavljeni prekid rada GRAS-a, te da nema bježanja od ovog problema.
21.05.2021. u 13:00
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

- Kantonalni odbor Demokratske fronte poziva kantonalnu vladu u Sarajevu i premijera Edina Fortu, da hitno pristupe rješenju krize u kojoj se nalazi GRAS. Štrajk glađu koji traje već tri dana zbog neisplaćenih plata radnicima se mora zaustaviti u najkraćem roku.

Imati u Sarajevu u 2021. godini, u jednoj javnoj firmi, štrajk glađu zbog neisplaćenih plata je neprihvatljivo. Jednako je nezamislivo da će iz istog razloga biti zaustavljen i javni prevoz i glavnom gradu.

Kantonalna vlada mora iznaći rješenje, posebno imajući u vidu da je premijer Forto nebrojeno puta ranije najavljivao rješenje, pa i kritikovao prethodne vlade za probleme u GRAS-u. Od ovog problema se ne može pobjeći i on se ne može riješiti nekim simboličkim potezom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.