open-navfaktor-logo
search
Oglasili se Modri
Dinamo demantovao informaciju da je Mamić izbačen iz kluba
Iz kluba također objašnjavaju kako "prošle sedmice" niko nije izvršio uvid u registar članova
04.11.2018. u 13:53
get url
text

Nakon što je Udruženje "Dinamo to smo mi" objavilo kako su iz članstva kluba Dinamo izbačeni Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović iz kluba su demantovali tu informaciju.

- GNK Dinamo demantuje sve navode iz saopćenja udrženja "Dinamo to smo mi" koji su se pojavili u medijima. Članak 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba - navodi se u saopćenju.

Iz kluba također objašnjavaju kako "prošle sedmice" niko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u saopćenju te slijedom toga niti jedna informacija iz saopćenja nije tačna, prenosi Fena.

- Naposljetku, ne znamo kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se GNK Dinamo priprema za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj histprii kluba - na kraju su napisali iz Dinama.

Dinamo će u četvrtak na rasprodanom Maksimiru dočekti Spartak iz Trnave u Evropskoj ligi. U slučaju remija ili pobjede Dinamo će osigurati dugo iščekivano evropsko proljeće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.