open-navfaktor-logo
search
Nesreća na Bjelašnici
Djevojka poginula na mjestu nesreće, njena sestra i dvojica mladića zbrinuti u KCUS-u
Dvadesetsedmogodišnja Hana M. iz Sarajeva poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u prijepodnevnim satima dogodila na lokalnom putu između bjelašničkih sela Milišići i Lukomir.
29.07.2020. u 15:33
get url
text

Ona se nalazila na mjestu suvozača u automobilu "seat", kojim je upravljao 28-godišnji Zlatan K., a koji je sletio s puta i prevrnuo se niz kosinu.

Djevojka je poginula na mjestu nesreće, a smrt je konstatovala ekipa Hitne pomoći, potvrđeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Teška saobraćajna nesreća na Bjelašnici, ima poginulih i povrijeđenih

Mladić koji je upravljao vozilom zadobio je teške tjelesne povrede i on je zadržan na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a.

U trenutku nesreće u vozilu su bili i Nejira M. (22), sestra poginule djevojke i Tarik M. (23), a koji su lakše povrijeđeni i nakon ukazivanja pomoći u KCUS-u pušteni su na kućno liječenje.

- Tijelo preminule je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu "Bare", gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.