open-navfaktor-logo
search
Saopćeni podaci
Dnevni bilten: Analizirana 283 uzorka, 24 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo
Rezultati analize 283 uzorka, potvrdili su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Od tog broja novozaraženih, njih 18 ili 75 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.
30.08.2020. u 10:37
get url
text

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata, nad uzorcima prikupljenim u periodu od 27. do 29. augusta ove godine.Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 42 osobe.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 430 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja pad ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smješteno je 39 osoba. Jedan pacijent koristi potporu respiratora pri disanju. U protekla 24 sata, nije bilo smrtnih slučajeva, a ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo iznosi 69.

Na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS, u samoizolaciji se trenutno nalazi 987 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.911 osoba, a do danas se od posljedica ove zaraze oporavilo 3.412 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.