Olgun je prije nešto više od dvije sedmice, prvo putem video-poruke, a kasnije i napismeno podnio ostavku na sve funkcije u Čeliku, čime su se stekli uvjeti za izbor novog klupskog vodstva.

- Zadovoljni smo dosadašnjim odzivom, ali Statut dozvoljava upis novih članova tokom cijele godine. Međutim, na ovaj ćemo način nove članove upisivati do kraja ove sedmice, odnosno zaključno sa petkom, 15. maja.

Već sada imamo dovoljno članova da, kada Krizni štab civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine ponovo dozvoli okupljanje većeg broja osoba, održimo sjednicu. Naše simpatizere pozivamo da se i dalje učlanjuju, jer želimo da što više ljudi ima pravo glasa te da na sjednici Skupštine odlučuje i o sudbini kluba - ističe v.d. predsjednik Čelika Damir Bradarac.

Napominje da su, umjesto do 14 sati, već nakon prvog dana upisa radno vrijeme produžili do 17 sati, da bi i zaposleni imali dovoljno vremena da se učlane. Članarina iznosi 20, a za studente, penzionere i nezaposlene 10 KM.

- Ja sam i do sada bio član kluba pa je logično da obnovim članstvo. Uvijek sam spreman pomoći našem Čeliku - ističe Branimir Brane Davidović, koji je ispunio potrebne formulare, a u narednih nekoliko dana očekuje da će dobiti i člansku iskaznicu.  

Bradarac se nada da će do Skupštine, vjerovatno će to biti i putem konkursa, uspjeti pronaći adekvatna rješenja za pozicije direktora i generalnog sekretara kluba. Trenutno, kaže, nisu u mogućnosti primati uplate za članarinu iz inostranstva.

- Zato pozivam naše simpatizere da se malo strpe, dok ne iznađemo način na koji ćemo moći prihvatiti njihove uplate i zahtjeve za članstvo. Također nam, u ovom trenutku, nisu potrebne ni donacije, jer imamo i takvih upita.

Zahvaljujem se svima iz inostranstva koji nude finansijsku pomoć Čeliku, ali nam u ovom trenutku ne trebaju ni ti novci. Želimo da se klub prvo odredi kako će dalje funkcionirati te da li će ići u saradnju s nekim novim investitorom.

Imamo i takvih, istina usmenih ponuda, ali se o njima ne želimo sada izjašnjavati - kaže Bradarac i dodaje da će sve ponude za investiranje u klub tražiti da potencijalni budući investitori podnesu u formi pisma - namjere.