open-navfaktor-logo
search
SNSD, SDS i ostali
Dodik: BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji, stranke iz RS sutra potpisuju zajedničku izjavu
Pitanje imovine trajno je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom Bosne i Hercegovine i to pitanje neće biti razmatrano u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, kaže entitetski predsjednik Milorad Dodik. 
23.04.2023. u 11:18
get url
text

VEZANI TEKST - Dodikova "samostalna RS unutar BiH" nije nova ideja, niti je revolt zbog Izjave o državnoj imovini potpisane u Sarajevu

- Na sastanku predstavnika organa vlasti Republike Srpske i u zajedničkim institucijama (Institucije Bosne i Hercegovine) s liderima političkih partija vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD-a i predstavnika opozicionog SDS-a dogovoreno je da sutra u Narodnoj skupštini bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na sve veći pritisak na Republiku Srpsku - navodi Dodik.

Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum Republici Srpskoj i međunarodnoj zajednici, dodaje on.

Dodik ponovo, pozivajući se na Ustav, govori ono što u Ustavu ne piše. 

- BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji. Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dato BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom periodu dogovarati naše akcije - izjavio je Dodik. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.