open-navfaktor-logo
search
Britanski teniser
Dok Đoković šalje poruke: Murray ovogodišnju zaradu s turnira donirat će za djecu žrtve rata u Ukrajini
Britanski teniser Andy Murray najavio je da će svu ovogodišnju zaradu sa turnira donirati za djecu koja su žrtve rata u Ukrajini.
09.03.2022. u 09:48
get url
text

Trostruki osvajač Grand Slam turnira je na Twitteru upozorio da su djeca u Ukrajini velike žrtve ruskog vojnog napada u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

- Više od 7,5 miliona djece pogođeno je sukobom u Ukrajini. Radim u ime Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) na nabavci potrebnih zdravstvenih materijala za te mališane - naglasio je Murray.

Ukazujući obrazovne potrebe djece koja su morala da migriraju zbog rata i važnost radova potrebnih za obnovu oštećenih škola, Murray je rekao da će ove godine donirati ukrajinskoj djeci sve novčane nagrade koje osvoji sa turnira.

- Djeci u Ukrajini je potreban mir - poručio je bivši prvi reket svijeta i dvostruki olimpijski šampion Murray koji je britanski ambasador mira u UNICEF-u.

I dok Novak Đoković glumi dobrotvorca i šalje poruke podrške (javio se ukrajinskom teniseru Sergeju Stahovskom) Murray je konkretnim djelom pokazao kako se to radi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.