open-navfaktor-logo
search
Najbolji svih vremena
Domaći klubovi na 14. memorijalnom košarkaškom turniru "Mirza Delibašić"
Turnir se završava u nedjelju, 30. septembra, utakmicom za treće mjesto (od 17.30), te finalnim susretom od 20.00 sati
27.09.2018. u 16:02
get url
text

Košarkaški klub Bosna Royal 29. i 30. septembra u Sarajevu 14. put organizira Memorijalni turnir "Mirza Delibašić", u znak sjećanja na svog proslavljenog igrača i najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine svih vremena.

Za razliku od ranijih turnira, ovogodišnji neće imati međunarodni karakter jer će učestvovati četiri domaće ekipe - KK Bosna, KK Vogošća, KK Student i KK Kakanj.

Direktor KK Bosna Royal u ostavci Harun Mahmutović na pres-konfreneciji je kazao "da je Mirza Delibašić bio ne samo sportska gromada, već i ljudska veličina".

- Zato smo ga svi voljeli. Bio je jedan od najvećih, ali veoma skroman čovjek. Skromno, ali ponosno ćemo održati sjećenja na Mirzu Delibašića i nećemo dozvoliti da se ugasi nešto što se održava već 14 godina. Mirza Delibašić zaslužuje mnogo veći turnir na kojem bi učestvovale najveće košarkaške ekipe. Međutim, nas nije sramota da priznamo da smo danas mali klub sa puno problema. U ovom momentu mi smo siromašan klub. Odlučili smo se da napravimo ovaj turnir u kapacitetima koji su u našoj moći. Nije nas sramota što će učestvovati domaće prvoligaške ekipe i odati sjećenje na najvećeg sportistu BiH svih vremena - kazao je Mahmutović.

Trener Bosne Royal Denis Bajramović kazao je da ekipa u novu sezonu ulazi sa domaćim igračima sa manje ili više iskustva, "sa šest bivših reprezentativaca BiH u raznim selekcijama, sa zavidnim dostignućima".

- Imamo ogroman motiv i ambiciju da iz dana u dan što bolje radimo. Nemamo puno vremena, međutim, to ćemo kompenzirati silnom strašću i motivacijom. Mislim da će se prvi rezultati vidjeti nakon tri mjeseca. Preferiramo prepoznatljivu igru kluba velikog brenda. Vjerujem u ovaj projekt. Molim ljude u klubu i oko kluba da imaju strpljenja i da daju potporu ovim momcima - kazao je Bajramović.

U prvom polufinalnom susretu Memorijala u subotu će igrati KK Kakanj i KK Vogošća (17.30 sati), dok će u drugom snage odmjeriti KK Bosna Royal i KK Student.

Turnir se završava u nedjelju, 30. septembra, utakmicom za treće mjesto (od 17.30), te finalnim susretom od 20.00 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.