open-navfaktor-logo
search
Košarkaš Dallasa
Dončić prekinuo sjajni niz: Ako neko popije espresso prije utakmice i postigne pet poena, ima rekord
Nakon historijskog početka sezone i niza od devet utakmica s barem 30 ubačenih poena, neostvarenog već 60 godina od Wilta Chamberlaina, košarkaš Dallasa Luka Dončić na posljednja dva meča pruža slabije partije za svoje standarde.
11.11.2022. u 15:52
get url
text

U utorak je u Orlandu promašio 20 od 29 šuteva u porazu 95:87.

Sinoć je drugu utakmicu zaredom odigrao slabo za svoje standarde, postigavši 22 poena, devet skokova i šest asistencija. Iz igre je šutirao 8/21, s linije slobodnih bacanja mizernih 3/9 te je imao čak pet izgubljenih lopti u porazu od Washingtona 113:105. 

Dončić je nakon utakmice susreta da je bio loš i preuzeo je odgovornost za oba poraza, ali je dio krivnje prebacio na dugačko reprezentativno ljeto sa Slovenijom.

VEZANI TEKST - Nezaustavljivi Dončić ponovio Jordanov poduhvat star 36 godina

- Bio sam užasan na posljednje dvije utakmice, porazi su moja krivnja. Ove dvije smo trebali dobiti, ali nismo - rekao je Dončić, koji je posebno umorno djelovao u završnicama. 

- Odbrana, umor, od svega pomalo. Imao sam vrlo naporno ljeto i mislim da me to pomalo sustiglo. Umorniji sam na terenu nego dosad, ali to nije opravdanje. Igrali su i dobru odbranu na meni - rekao je košarkaš Dallasa, pa prokomentarisao svoj sjajni početak sezone:

- Ne gledam statistike, danas imate statistike za sve. Ako neko popije espresso prije utakmice i postigne pet poena, ima rekord. Ne obraćam pažnju na takve stvari, ali siguran sam da ćemo još razgovarati o tome - dodao je Slovenac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.