open-navfaktor-logo
search
NBA liga
Dončić razmontirao Nurkićev Portland, Paul stigao do magične cifre
U noći sa nedjelje na ponedjeljak u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrano je sedam mečeva, a najviše pažnje svojom partijom privukao je Luka Dončić.
22.03.2021. u 08:50
get url
text

Mladi Slovenac i njegovi Dallas Mavericksi naprosto su uništili Portland Trail Blazerse koji su na domaćem terenu poraženi sa 132:92. Dončić je ubacio 37 poena, uz sedam skokova, četiri asistencije i čak osma pogođenih trica.

Odlična podrška prvom strijelcu Mavsa bio je Richardson koji je ubacio 21 poen, dok je Lillard sa 19 poena bio najefikasniji igrač tima našeg Jusufa Nurkića.

Los Angeles Lakersi nisu isti tim bez LeBrona Jamesa, što je jasno pokazala i utakmica Phoenix Sunsa koji je slavio sa 111:94.

James se u subotu povrijedio na meču sa Atlantom, koji su Lakersi također izgubili, dok ostatak tima bez odranije "nedostupnog" Anthonyja Davisa nije mogao ništa da uradi Phoenix.

Ayton i Booker su ubacili po 26 poena za Sunse, mada je slavu pokupio Chris Paul koji je postao šesti igrač u NBA koji je premašio 10.000 asistencija.

Paul je meč završio sa 11 poena, deset skokova i 13 asistencija, a ispred njega su na listi jedino John Stockton, Jason Kid, Steve Nash, Mark Jackson i Magic Johnson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.