open-navfaktor-logo
search
Obaviještena policija
Drama u centru Tuzle: Muškarac pokušao oteti 12-godišnjaka
Nepoznati muškarac danas je u centru Tuzle, pokušao namamiti u automobil 12-godišnjeg dječaka, ali je dječak osjetio opasnost i uspio pobjeći, ispričala je za Faktor Belkisa El Hariri.
09.09.2022. u 18:27
get url
text
Ulica Mehmeda Šerbića gdje se desio incident

- Moj sin se vraćao iz škole oko 12.15 sati i krenuo je uzbrdo ulicom Mehmeda Šerbića, koja je u neposrednoj blizini "mosta s kipovima". Bio je 30-ak metara od naše kuće kada je pored njega stao automobil. Muškarac je ugasio motor i pitao da ga poveze uzbrdo. On je pogledao o kome se radi i rekao "ne hvala". Muškarac mu je potom rekao da uđe, on je ponovo odgovorio da neće i onda je čovjek krenuo da otvara vrata od automobila - priča nam Belkisa El Hariri.

Kada je dječak vidio da muškarac želi da izađe iz automobila, navodi njegova majka, počeo je trčati nizbrdo, a zatim je pored Jalske džamije krenuo uz susjednu ulica Kaldrma i tom putem došao do svog sokaka i dvorišta, gdje ga je ugledala majka.

- On je dok je trčao mislio da je taj čovjek krenuo za njim, okrenuo se i vidio da čovjek stoji s autom, ali mu je rukom prijetio kroz prozor. Potom je upalio auto i otišao uzbrdo, prema Ilinčici. Dijete je došlo na kapiju ispred kuće i rekao mi: "mama htio me je oteti", a onda se onevijestio - navodi Belkisa El Hariri.

Dječak je kasnije od šoka teško disao i počeo mucati, a njegova porodica odmah je pozvala policiju.

- Policijska stanica "Centar" danas je oko 13 sati zaprimila prijavu da je NN osoba iz vozila zvala maloljetno dijete da ude u vozilo. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja upucena je patrola koja nije uočila opisano vozilo, a policijski službenici će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se utvrdile okolnosti prijavljenog događaja - kaže Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Dječak je rekao da se radi o sivom automobilu, koji nije ni nov ni star, a muškarca je opisao kao čovjeka srednjih godina, crne kose, koja nije kratko ošišana te je rekao da ima brkove.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.