Subota, 25.06.2022.

Droga, oružje i prostitucija: Poznata imena svih uhapšenih u vikendici kod Bijeljine

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije "Kristal", u mjestu Suvo Polje izvršili su pretres i hapšenje 16 osoba u vikendici koja je vlasništvo Milisava Tomića.

Prema saznanjima Faktora, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca i Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Također, u službene policijske prostorije dovedeni su i Sašo Belić, Riccardo Merdausl, Slaviša Drobić i Slavko Vinčić, svi iz Slovenije, Saša Petrović (žena) iz Čačka, Sofija Gačić i Marija Krstić iz Beograda, Jovana Denić iz Mladenovca, te Dejan Kakuća, Marko Erkić, Damir Hamzić i Aleksa Despotović, svi iz Bijeljine. 

Svi oni se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka, a osumnjičeni su za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Prilikom pretresa vikend kuće, lica i vozila do sada je pronađeno deset pištolja,14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama - euri, franci, švedske krune, dolari...

Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, bit će dostavljeni izvještaji protiv: Ćuk Zlatana, Tomić Milisava, Maksimovic Tijane (Ajfon), Vujić Željka i Kakuća Vladana zbog postojanja osnova sumnje da su pocinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Očekuje se njihovo sprovođenje u prostorije Tužilaštva BiH.

Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su počinili i dva krivična djela iz nadleznosti KZ RS-a, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pretres pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, i dalje traje.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh