open-navfaktor-logo
search
Sudar sa šleperom
Državljanin BiH poginuo u stravičnoj nesreći u Hrvatskoj
Nesretnog vozača automobila izvlačili su vatrogasci, a uprkos brzoj intervenciji, nije mu bilo spasa
02.09.2019. u 10:02
get url
text
Saobraćajna nesreća kraj Karlovca

U nedjelju navečer, oko 19.25 sati, se dogodila teška saobraćajna nesreća kod Karlovca, u kojoj je jedna osoba poginula.

U nesreći, koja se dogodila na dionici ceste broj 1 na Slunjskim brdima, sudarili su se automobil i šleper. Poginuo je vozač automobila, javlja Radio Mrežnica.

Nesretnog vozača automobila izvlačili su vatrogasci, a uprkos brzoj intervenciji, nije mu bilo spasa. Vozač šlepera je povrijeđen i prevezen u karlovačku bolnicu, kao i suvozač iz automobila. Građani koji su svjedočili nesreći ostali su šokirani prizorom, a policijski uviđaj trebao bi utvrditi što je tačan uzrok strašne nesreće. Inače, šleper je prevozio tetrapake mlijeka koji su se rasuli uz cestu.

Zbog sudara su nastale velike kolone te zastoji na tom dijelu ceste, a saobraćaj je normaliziran tek osam sati nakon nesreće.

- Sinoć u 19.25 sati na državnoj cesti D-1, u Cerovcu Vukmanićkom, dogodila se saobraćajna nesreća. Teretnim automobilom s priključnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem te udario u osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnji državljanin BiH.

Nakon udarca, teretno vozilo s priključnim vozilom se prevrnulo i zajedno s automobilom sletjelo van kolnika gdje je priključno vozilo i dio tereta palo na osobni automobil. Tom prilikom smrtno je stradao 26-godišnji vozač, a 36-godišnji putnik iz automobila i 57-godišnji vozač teško su povrijeđeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.