Sarajevo

Državljanin Francuske protjeran iz BiH, bio prijetnja po sigurnost

Objavljeno: 10.05.2019. u 20:23

Ova osoba je locirana na području Sarajeva, u saradnji i koordinaciji aktivnosti sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Federalnom upravom policije

Služba za poslove sa strancima je danas izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od pet godina francuskom državljaninu S. J. G.

Mjera je izrečena zbog ugrožavanja sigurnosti osoba pod diplomatskim imunitetom, predstavljajući prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Ova osoba je locirana na području Sarajeva, u saradnji i koordinaciji aktivnosti sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Federalnom upravom policije.

Francuskom državljaninu je određena mjera nadzora smještajem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu i Služba će preduzeti dalje mjere s ciljem njegovog udaljenja iz Bosne i Hercegovine.

Iz Službe za poslove sa strancima su poručili da će se i dalje odlučno suprotstavljati sigurnosnim izazovima i prijetnjama i davati puni doprinos sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije