open-navfaktor-logo
search
CEV kup
Duel bh. timova u Evropi: Brčanke pametnijom igrom žele među 16 najboljih
Nakon što su osvajačice duple krune slavile u regonalnoj MEVZA ligi, Banjalučanke su im revanširale pobjedom 3:2 u prvom susretu šesnaestine finala CEV kupa
18.12.2019. u 11:54
get url
text

Treći okršaj odbojkašica Bimal-Jedinstva i Banjaluka Volleyja na programu je večeras od 19 sati, a revanš-susret šesnaestine finala CEV kupa igra se u Brčkom.

Nakon što su osvajačice duple krune slavile u regionalnoj MEVZA ligi, Banjalučanke su im revanširale pobjedom 3:2 u prvom susretu šesnaestine finala CEV kupa. O plasmanu u među 16 najboljih ekipa u ovog evropskom kupu odlučit će večerašnja utakmica, a klubu iz grada na Savi bit će dovoljna pobjeda od 3:0 ili 3:1 za mjesto u narednom krugu takmičenja. U slučaju da Brčanke slave s 3:2 igrao bi se zlatni set.

Trener bh. šampionki Smail Pezerović ne sumnja u pobjedu svojih izabranica, samo ukoliko budu igrale pametnije nego u prvom susretu šesnaestine finala.

- U proteklom periodu bilo nas je dosta po bolnici, no umor, bolest i povrede ne bi trebali biti izgovor. Mislim da večeras trebamo odigrati pametnije nego u prvom susretu u Banjoj Luci. Naravno time ne želim umjanjiti sjajnu igru naših protivnica već mislim da moja ekipa nije bila na željenom nivou - kazao je Pezerović u izjavi za Faktor.

Treća međusobni ovosezonski duel dvije bh. ekipe u evropskim takmičenjima počinje od 19 sati uz direktan prijenos na kanalu Sport klub HD.

Utakmicu sudi hrvatsko-srbijanski dvojac Aleksandra Balandžić i Tajana Kramar Sandl, a vrijedi napomenuti da će pobjednik ovog bosanskohercegovačkog duela igrati protiv pobjednika meča Viteos Neuchatel (Švicarska) i Minchanka Minsk (Bjelorusija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.