open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Duel dva najslabija gosta na Otoci, oslabljeni Radnik želi zagorčati život Veležu
Dva susreta devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a u prvom posljednjeplasirani Olimpik će na stadionu Otoka ugostiti Borca.
26.09.2020. u 08:29
get url
text

Fudbaleri banjalučkog sastava trenutno zauzimaju drugu poziciju na premijerligaškoj tabeli s 15 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani Željezničar s utakmicom manje, pa je jasno da kao favorit ulaze u susret protiv Vukova.

S obzirom na to da su izabranici Vlade Jagodića na sve tri ovosezonska gostovanja pretrpjeli poraze, jasno je da će i sastav Esada Selimovića tražiti svoju šansu protiv tima koji je poslije njih (pet poraza u gostima op.a) najlošiji gost u osam dosadašnjih kola PLBiH.

Šef stručnog štaba Banjalučana smatra kako je vrijeme za prvi gostujući trijumf.

- Došlo je vrijeme za pobjedu u gostima. Svjesni smo situacije i da bez bodova s gostovanja ne možemo biti u vrhu. Ne očekujemo lagan meč protiv Olimpika. Iako je rival na posljednjem mjestu, promjenom trenera i igračkog kadra oni su pokazali da se ne mire s trenutnom situacijom i tražit će svoju šansu u narednom duelu protiv nas. Sigurno je da će pokušati da preokrenu situaciju u svoju korist - rekao je Jagodić koji u današnjem susret neće moći računati na Dinu Kalesića i Aleksandra Subića.

Za susret koji počinje u 16 sati sudi Frano Jelić, a direktan prijenos realizirat će Arena Sport, u sastavu Borca neće biti ni Vladana Danilovića, koji je otišao na potpis ugovora u Portugal.

U drugom susretu današnjeg programa devetog kola domaćeg šampionata u Mostaru se sastaju Velež i Radnik.

Rođeni su u prošlom kolu slavili s 2:1 u Doboju kod Kaknja, i sigurno je da gostujuću "tricu" žele ovjeriti pobjedom na domaćem terenu.

Radnik nam je poslao dobru poruku pobjedom 4:0 protiv Olimpika. Odigrali su kvalitetnu utakmicu i sigurno da i oni dolaze rasterećeniji. Cijenimo ih i respektujemo, ali ćemo učiniti sve da pobijedimo - kazao je Feđa Dudić, trener Rođenih, koji će u ovoj utakmici biti jači za Ćosića i Brandaa.

Dudićev stariji kolega na klupi Radnika, Slavko Petrović, pred gostovanje na stadionu "Rođeni" nije štedio komplimente na računa današnjih protivnika.

- Poslije jedne, za naše uvjete, kvalitetne predstave protiv Olimpika sigurno smo došli do malo mira u kući. Sada nas čeka jedna jako neugodna ekipa Veleža, kojoj se treba ustati i nakloniti kada je spomenete. Oni su proteklih godina doživjeli jednu ekspanziju, od stvaranja jednog modernog stadiona do vrhunskih uvjeta za trening, a paralelno su stvarali ekipu koja ima veliki kvalitet - naglasio je Petrović, kojem će danas nedostajati četverica standardnih fudbalera.

Nedim Mekić i Ermin Huseinbašić odrađuju suspenziju zbog akumuliranih žutih kartona, dok zbog povreda u sastavu Radnika neće biti Mahira Karića i kapitena Radnika Velibora Đurića.

- Mi ćemo učiniti sve s naše strane da Veležu zagorčamo život - poručio je Petrović.

Utakmicu u Mostaru sudit će Sabrija Topalović iz Zenice, a ljubitelji domaćeg fudbala prijenos utakmice koja se igra od 18 sati moći će pratiti putem platforme MojaTV.

Dva meča devetog kola na rasporedu su u nedjelju, jedan se igra u ponedjeljak, dok je gradski derbi između Sarajeva i Željezničara odgođen nakon što se Bordo tim plasirao u play-off Evropske lige.

Premijer liga, 9. kolo:
Subota, 26. septembar:
Olimpik - Borac (16 sati, Arena Sport)
Velež - Radnik (18, MojaTV)

Nedjelja, 27. septembar:
Tuzla City - Sloboda (18, MojaTV)
Široki Brijeg - Mladost (20)

Ponedjeljak, 28. septembar:
Krupa - Zrinjski (16 sati, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.