Na Tušnju se sastaju Tuzla City i Borac.

Dva tima u ovaj meč ulaze u različitom raspoloženju. Borac je drugi na tabeli sa 42 boda, tok je Tuzla City deveti sa 23 boda, samo dva manje od posljednjeg Igmana.

Zanimljivo je da su Tuzlaci posljednji put u Premijer ligi slavili 30. septembra kada su savladali Sarajevo sa 1:0.

Od tada su u nizu od čak 12 mečeva bez pobjede u elitnom rangu bh. fudbala ( upisali osam poraza i četiri remija).

Bit će ovo drugi susret dva rivala u posljednjih 20 dana. Posljednji međusobni duel ova dva rivala odigran 11. marta završio je trijumfom Borca rezultatom 3:0.

Milenko Bošnjaković, trener Tuzlaka, smatra da Borac dosta bolje igra od kada je na klupu sjeo Vinko Marinović.

– Borac izgleda dosta bolje u odnosu na početak sezone. Osjeti se tu trenerska ruka Vinka Marinovića. Očekuje nas izuzetno kompleksna utakmica. Međutim, mi imamo svoje adute. Nastojat ćemo da se suprostavimo što je bolje moguće i da iz ove utakmice ostvarimo pozitivan rezultat a to je pobjeda - rekao je trener Tuzla Cityja.

Kada je u pitanju stanje u ekipi, Bošnjaković je rekao:

– Svi su na broju. Osim Dine Ćorića za koga ćemo na trenignu znati hoće li biti spreman za utakmicu. Ostali su spremni i jedva čekaju da počne utakmica - dodao je Bošnjaković.

Vinko Marinović, trener Borca, istakao je da će Tuzla City biti dosta ofanzivniji u odnosu na prethodne duele.

- Nije dugo prošlo, tri sedmice otkada smo igrali sa Tuzla Cityjem. Igramo ponovo utakmicu, nema nekih velikih nepoznanica, ali je sigurno da će i oni igrati na drugačiji način nego što je bio slučaj u Banjoj Luci.

Mi moramo da igramo na nivou na kojem smo igrali i tu prvu utakmicu, a sigurno očekujem drugačiji Tuzla City jer oni igraju i kao domaćini i sigurno će biti mnogo ofanzivniji. Međutim, mislim da ukoliko ponovimo igru iz posljednje utakmice, mislim da ni rezultat neće izostati - kazao je Marinović u najavi susreta,  napomenuvši da su svi igrači u konkurenciji za meč, s obzirom na to da nema povrijeđenih ni kartoniranih.

Susret na Tušnju sudit će Dragan Kesić.