VEZANI TEKST - Milo Đukanović stigao na Cetinje

- Kao što znamo, ta crkva ima puno hramova širom Crne Gore, uključujući i onaj najveći u Podgorici, tako da mogu da obave taj posao a ne mogu da to rade na silu, da to rade uz ugrožavanje slobode i prava građana prijestolnice. To nije dobar pristup. Čak i kada bi to nekome pošlo za rukom on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju, neko ko je silovao na neki način prijestolnicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup, zato mislim da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali toliko upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično - poručio je Đukanović, a prenosi Cetinjski list.

Đukanović je ranije danas pozvao sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštite život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost.

- Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao jučer da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Vijeće za nacionalnu sihurnost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja. I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu - napisao je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestolnicu, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.