- Predstavnici vlasti i opozicije iz manjeg bh. entiteta umjesto što upućuju uvrede na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zanemarujući da je istu ili sličnu čestitku uputio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nisu bilo ovako glasni kada je Milorad Dodik jučer u Srbiji nastavio sa svojom separatističkom retorikom i politikom kazavši da Srbi danas imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku - navodi Dunović.

Niko od predstavnika vlasti i opozicije, kako je dodao, nije rekao ni riječ protivljenja, a kamoli da je osudio ovakav čin.

- Zato danas, nijedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo spočitavati bilo kome i bilo šta, posebno kada se u cijelom svijetu zna čije aktivnosti i politika su regiju dovele na ivicu sukoba. Osim toga, nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije. Republika Srpska je entitet u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti država. Država jeste i biće uvijek Bosna i Hercegovina - zaključio je Dunović,  saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.