open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Duško Bajević: Važno je da ostanemo zdravi, a raspoloženja i ambicija ne fali
Novi video-sastanak stručnog štaba A reprezentacije BiH održan je danas.
22.07.2020. u 16:05
get url
text

Na dnevnom redu su bile mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom COVID-19.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima sa prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca.

Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke, a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja.

Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol.

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su učestvovali Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Čustović, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović.

Selektor Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan sa mnogo preciznih i detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema.

- Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni, a zadaci su ozbiljno odrađeni - rekao je Bajević i nastavio:

- Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi, a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas - zaključio je Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.