open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Dvije kuće oštećene: Kratki spoj na instalacijama "tourana" izazvao požar na Širokači
Požar koji je u subotu navečer izbio u sarajevskom naselju Širokača, prema preliminarnom nalazu vještaka protivpožarne zaštite izbio je usljed kvara na instalacijama automobila "vw touran", vlasništvo Mehe Beriše iz tog naselja.
07.11.2022. u 12:17
get url
text

VEZANI TEKST - Požar u sarajevskom naselju Širokača, gore krovovi dvije kuće

Požar je prijavljen u 19.05 sati u ulici Harbina na Širokači, a ubrzo se sa vozila proširio na garažu i dvije porodične kuće, vlasništvo Mehe Beriše i Seje Magode.

Na mjestu događaja intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su požar lokalizovali oko 19.50 sati.

Na vozilu i kućama nastala je materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke. Preliminarnim nalazom je utvrđeno da je do požara došlo usljed kratkog spoja na instalacijama vozila. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja - saopćio je MUP KS.

Mjesto požara jučer je obišao i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima, koji je obećao da će Općina naći način da pomogne oštećenima u saniranju nastale štete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.