Tu informaciju potvrdio je fra Tomislav Pervan, koji obnaša dužnost ispovjednika i duhovnika časnih sestara franjevki u Međugorju u otvorenom pismu javnosti.

- Uvukao se koronavirus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno, na dnevnoj osnovici, bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodinu. Jučer smo testirani ovdje, dvojica fratara – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni - naveo je fra Tomislav.

U pismu je opisao i simptome koje je imao prije nego što će dobiti potvrdan rezultat.

- U utorak popodne osjetio sam groznicu, drhtavicu, hadnoću. Tipično za mene kad imam gripu. Slabost i drhtanje u slabinama. Ujutro sam već imao temperaturu, ne više od 37,7-8. Zvao svoju sestru koja me pokrila odmah lijekovima tako da sam bio s te strane zbrinut. Temperatura je ovih minulih dana opadala, nije bila na uzlaznoj krivlju što je simptomatično za korona - oboljele. Nisam imao nikakvih dišnih probema, ni s plućima, ni s bronhijama, mogao sam normalno disati bez ikakvih smetnji, bez onih peckanja ili žarenja o kome se govori - naveo je, te dodao kako je mislio da je riječ o "redovnoj" gripi .

Temperatura se, kaže, održavala na graničnoj vrijednosti – oko 37 stepeni, "malo dolje-malo gore".

- Za svaki slučaj jučer sam se testirao i test je ispao pozitivan. Sve u svemu, jedan blagi oblik infekcije. Otkako je izdata zabrana izlaska za osobe 60+ nisam nikud išao iz ove kuće ni dvorišta, nisam palio vozilo, držao sam se propisa. Ali, eto neko je donio virus u kuću. A u kući su 23 časne sestre, mahom starije dobi, koje su svoje dale Bogu i Crkvi te ovdje provode stare dane, ali su ustrajne u molitvi. One su ugrožene. Ne znam kakva bi slika ispala da su se sve testirale, a verovatno bi ih bilo još zaraženih. No, sad je sve u rukama Gospodinovim i liječnika -  naveo je fra Tomislav.

Reagirao je i na, kako kaže, navode za koje je čuo da se pišu po društvenim mrežama vezano za boravak časne sestre u Italiji.

- Istina je ovo: Časna sestra koja je na službi u Rimu, gdje obnaša u svojoj zajednicu jednu od glavnih vijećnica te je predstojnica Kuće matice u Rimu došla je u Hrvatsku 6. marta, učestvovala na duhovnim vježbama u Bijelom Polju, obilazila sve svoje, svoju rodbinu, a kako je prije nego je otišla odavde bila ovdje u ovom samostanu i vodila kuću Mati Krispina – došla je ovdje. Bez ikakve sumnje u zaraženost. Stoga su zluradi i zlonamjerni oni koji podmeću da je časna išla u neki “provod”… Od toga ni spomena. I svi griješe duše koji takvi što podmeću - napisao je fra Tomislav Pervan.

Iz razgovora s ljekarima je, kaže, saznao da je krizu prebrodio, da je organizam stvorio otpor, te da nema opasnosti od pogoršanja.

- Jasno, treba uzimati terapiju i ono što stručnjaci kažu. Nadam se da će biti dobro – uz Gopodinovu pomoć. Sve vas molim stavite ovaj samostan i sestre koje su inficirane u svoje molitve jer sve tri rade u Majčinu selu! Gospodina molimo da od nas odvrati zlo ove pošasti! - naveo je fra Tomislav.