open-navfaktor-logo
search
29. godišnjica
Džaferović i Komšić povodom Dana Armije RBiH: Počast najzaslužnijim za slobodu koju danas živimo
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas su povodom Dana Armije Republike BiH na Šehidskom mezarju "Kovači" i na gradskom groblju "Stadion" Koševo položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i šehidima Armije RBiH.
15.04.2021. u 12:37
get url
text

Odavanjem počasti obilježena je 16. godišnjica Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 29. godišnjica formiranja Armije RBiH.

Na ovom i drugim mjestima danas ćemo se, kako je kazao Džaferović, sjetiti i odati poštovanje onima koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo. Oni su dali svoje živote za cjelovitu i nezavisnu BiH i za našu slobodu.  

- Danas na ovom mjestu sjetit ćemo se i odati počast onima koji su najzaslužniji za slobodu koju mi danas uživamo i koji su dali svoje živote za cjelovitu i nezavisnu BiH. Svi oni koji danas pokušavaju da atakuju na BiH moraju znati da je nezavisna i cjelovita BiH naša jedina sloboda i mi ćemo se za svoju slobodu boriti. Nikada se više ništa u BiH neće moći odlučiti bez nas koji smo vezani za našu domovinu. Historija je učiteljice života i neka oni koji žele rušiti BiH konačno nešto nauče iz historije. BiH je sačuvala svoju cjelovitost i nezavisnost u vremenu kada su velike sile nasrtale na našu domovinu zahvaljući Armiji RBiH čiju godišnjicu danas obilježavamo - kazao je Džaferović.

{$galerijaFotografija}

Komšić je također izrazio čestitku povodom 29. godišnjice osnivanja Armije RBiH sa porukom da se ne upropasti ono za šta su borci ginuli.

- Možda to danas izgleda tako, ali nismo mi to uzalud radili i nisu ovi ljudi koji su ovdje pokopani poginuli uzalud. Na nama je obaveza da ih se sjećamo, čuvamo i ne damo da se upropasti ono za šta su poginuli - kazao je Komšić.

Odavanje počasti upriličeno je uz prisustvo vojnih dužnosnika, predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, grada, općina i predstavnika boračkih organizacija, shodno epidemiološkim mjerama.

 

 

 

 

89732726-2DFC-4E78-8B31-67B8B9A3D96E.jpeg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.