- Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje ime, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća Vama, porodicama poginulih i Vladi Republike Poljske - rekao je Džaferović. 

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Poljske, Andrzeju Dudi i porodicama poginulih u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Hrvatskoj.

- Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji Vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite sa bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, Vama i svim građanima Poljske, u ime građana BiH i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće.

Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica - rekao je Komšić, saopćilo je Predsjedništvo BiH.