Podrška povratnicima

Džaferović i Metin ukazali na značaj izvoza mesa iz BiH u Tursku

Objavljeno: 11.10.2019. u 15:09

Tokom sastanka naglašeno je da projekat prevashodno predstavlja podršku povratnicima i povećanju njihovog životnog standarda

FOTO: Predsjednišvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je zamjenika ministra poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Fatiha Metina.

Metin je informisao Džaferovića o stepenu realizacije projekta izvoza svježeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku, kojim se želi osigurati jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora u našoj zemlji.

Tokom sastanka naglašeno je da projekat prevashodno predstavlja podršku povratnicima i povećanju njihovog životnog standarda.

Sagovornici su ukazali na značaj potpisanog novog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske kojim je osiguran dugoročni izvoz svježeg mesa i mesnih prerađevina iz Bosne i Hercegovine u Tursku.

Naglašena je potreba očuvanja transparentnosti cijelog procesa, čime će se osigurati da poljoprivredni proizvođači imaju zagarantovan otkup i plasman svojih proizvoda.

Član Predsjedništva BiH Džaferović ocijenio je da su stvoreni dobri preduslovi za uspješnu realizaciju ovog projekta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije