open-navfaktor-logo
search
Očitao mu lekciju
Džaferović poručio Govedarici: Brčko je distrikt, uozbiljite se
Brčko distrikt je dio države Bosne i Hercegovine, nalazi se pod njenim suverenitetom i nema nikakve funkcionalne veze sa entitetima, pojasnio je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH
24.09.2018. u 13:56
get url
text

Na izjavu predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukote Govedarice da je Brčko distrikt dio entiteta Republika Srpska, reagovao je kandidat za Predsjedništvo BiH Šefik Džaferović.

- Brčko distrikt je dio države Bosne i Hercegovine, nalazi se pod njenim suverenitetom i nema nikakve funkcionalne veze sa entitetima. Tako je uređeno kako odlukom Arbitražnog tribunala, tako i prvim i jedinim dosadašnjim amandmanom na Ustav Bosne i Hercegovine, usvojenim 2009. godine. Navedene činjenice predstavljaju pravni bedem od kojeg se svi, pa i Vukota Govedarica mogu samo odbijati i ispadati neozbiljni i neodgovorni - kazao je Džaferović.

On ističe da se Govedarica diči neznanjem, ali i privrženošću ratnom zločincu Radovanu Karadžiću. Govedarica se hvali onime čega bi se pametan čovjek trebao stidjeti, naglašava Džaferović.

- Kroz cijelu ovu kampanju čini se kao da je cilj u RS-u ko će pokazati više neznanja i negativnog odnosa prema državi BiH i njenim vrijednostima. Takvim odnosom ne pomažu nikome, a naročito ne svojim biračima, koje je takva dosadašnja politika vlasti u RS-u osiromašila. Ljude u ovoj zemlji zanima napredak, ekonomski razvoj i bolji život. Umjesto da im ponudi priču o tome, Govedarica je očito odlučio da se s Dodikom takmiči u tome ko će biti veći destruktivac - kazao je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.