open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Džaferović pozvao probosanski blok da podrži Guzina za gradonačelnika
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je u četvrtak u Mostaru kako želi da se volja građana Mostara što prije prenese kroz lokalno vijeće i na sve druge dijelove vlasti te pozvao probosanski blok unutar mostarskog Gradskog vijeća da se konačno ujedini i podrži dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara.  
11.02.2021. u 13:19
get url
text

- U Gradskom vijeću Mostara postoji jedna grupacija probosanski orijentiranih političkih stranaka koja ima 18 vijećnika, što je većina u Gradskom vijeću Mostara. U okviru toga postoji kandidat koji je najlegitimniji od svih kandidata u okviru te grupacije i ja pozivam taj blok da se konačno ujedini i da podrže najlegitimnijeg kandidata za gradonačelnika Grada Mostara, a to je Zlatko Guzin - izjavio je Džaferović uoči svečane sjednice Senata mostarskog Univerziteta "Džemal Bijedić".

U nastavku sjednice Gradskog vijeća, kako je dodao, očekuje da se dr. Guzin izabere za mostarskog gradonačelnika. 

- U Mostaru, multietničkom gradu, treba uspostaviti vlast koja će garantirati ravnopravnost svakom čovjeku, svim građanima koji žive u Mostaru i mislim da je to moguće i da to treba uraditi sada kroz ovo Gradsko vijeće koje je konstituirano nakon održanih izbora i mislim da je najbolja garancija za to izbor dr. Guzina za gradonačelnika Grada Mostara - poručio je Džaferović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.