open-navfaktor-logo
search
Čestitka
Džaferović: Unatoč otporima naša zemlja je na putu jačanja suvereniteta
Na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943., obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, a naša zemlja definisana kao država koja ravnopravno pripada svim njenim narodima i građanima
23.11.2018. u 18:17
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943., obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, a naša zemlja definisana kao država koja ravnopravno pripada svim njenim narodima i građanima.

Obnovom državnosti i potvrdom multietničnosti, postavljen je temelj na kojem i počiva i današnja međunarodno priznata i nezavisna Bosna i Hercegovina.

Unatoč mnogim otporima, naša zemlja je na putu jačanja unutrašnjeg i vanjskog suvereniteta, kroz proces reintegracije i jačanja institucija, te proces integrisanja u Evropsku uniju i NATO, kao okvir za prosperitetnu i sigurnu budućnost.

Na svima nama je da doprinosimo razvoju tih procesa, jer kroz njih jača Bosna i Hercegovina, kao cjelovita i demokratska država, u kojoj je svaki građanin ravnopravan na svakom pedlju.

Ovaj datum nas podsjeća na historijsku odgovornost naše generacije da čuvamo i branimo vrijednosti, koje se vezuju uz državnost naše zemlje, jer upravo je ona okvir za slobodu i dostojanstvo svih građana i naroda.

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine - naveo je član Predsjedništva BiH Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.