open-navfaktor-logo
search
Atkinson hvali Zmaja
Džanan Musa: Bojim se samo Boga
Nakon povreda Carisa LeVerta i Kyrie Irvinga trener Mrežica Kenny Atkinson nije mnogo razmišljao već je priliku dao Džananu Musi
18.11.2019. u 10:18
get url
text

U gostujućoj pobjedi Brooklyn Netsa kod Chicaga 117:111 košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa na parketu je proveo skoro pola sata.

Nakon povreda Carisa LeVerta i Kyrie Irvinga trener Mrežica Kenny Atkinson nije mnogo razmišljao već je priliku dao Musi, a čini se da je nakon utakmice bio zadovoljan s onim što je prikazao naš košarkaš.

- Ovdje je prilika za svakog igrača, ovdje se rađaju veliki igrači. Mislim da je Musa do sada odradio dobar posao. Ne boji se, možete reći mnogo stvari o njemu, ali se ne boji nijednog momenta. Volim njegov duh, te kako gleda na stvari - poručio je Atkinson.

U prvoj sezoni Musa je na parketiama NBA lige proveo svega 39 minuta, a protiv Bullsa je odigrao pola sata, te zabilježio učinak od pet poena, sedam skokova i pet asistencija.

- Ne bojim se ničega, stvoren sam za ovo. Bojim se samo Boga, tako da je ovo moje vrijeme. Iskoristit ću šansu koju sam dobio - rekao je Musa, te dodao:

- Živim 16-17 sati leta odavde i tokom ljeta kod kuće sam bio svega 14 dana. Došao sam ovdje i radio mnogo i to mi je pomoglo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.