open-navfaktor-logo
search
Strateg Rome
Džekin trener "ohladio" umišljenog Lukakua: Portugalac otkrio ko su najbolji napadači na svijetu
Fudbalere Rome u četvrtak očekuje susret 12. kola Serie A u kojem će na Olimpicu ugostiti Torino, koji se nalazi u opasnoj zoni.
16.12.2020. u 16:35
get url
text

U ovoj utakmici mogli bi gledati i dvoboj dvojice reprezentativaca naše zemlje, kapitena Edina Džeke, s jedne, i Amera Gojaka, s druge strane. Naravno, ako dobiju priliku.

VEZANI TEKST - Novi ugovor i funkcija u klubu: Roma pronašla način kako da zadrži Edina Džeku

Kapiten Zmajeva i Rome u nedavnom meču protiv Bologne postigao je 111. gol za rimski sastav i tako se na trećem mjestu liste najboljih strijelaca u historiji kluba izjednačio s Amadeom Amadeijem.

Koliko je Dijamant važan i esencijalan za svoj tim možda i najbolje govori podatak da press konferencija Rome ne može proći bez pitanja za Paula Fonsecu koje se odnosi na Edina Džeku. Tako je bilo i na današnjem pressu.

- Romelu Lukaku kaže da je među pet najbolji napadača na svijetu. Da li biste Edina Džeku uvrstili među tih pet? - glasilo je jedno od pitanja upućenih portugalskom stručnjaku na klupi Rome.

- Ne slažem se s Lukakuom. Prema mom mišljenju dvojica najboljih su Edin Džeko i Borja Mayoral, a treći je Henrikh Mkhitaryan - odgovorio je Fonseca.

Utakmica Roma - Torino igra se u četvrtak na Olimpicu s početkom u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.