open-navfaktor-logo
search
Održan žrijeb
Džeko i Višća saznali potencijalne protivnike u završnici Evropske lige
Žrijeb četvrtfinalnih i polufinalnih parova Evropske lige održan je danas u uvjetima kakvim nikada ranije nismo svjedočili.
10.07.2020. u 13:28
get url
text

Takmičenje u Evropskoj ligi pandemija koronavirusa zaustavila je 12. marta, a skoro tri mjeseca kasnije (17. juni) zvanično je objavljeno kako će se utakmice četvrfinala, polufinala i finala ovosezonskog izdanja igrati na četiri stadiona u Njemačkoj. Susreti završnice drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja igrat će se na stadionima u Kölnu, Duisburgu, Düsseldorfu i Gelsenkirchenu, a igrat će se samo po jedna utakmica.

Ranije je odlučeno da će se u odgođenim dueli osmine finala Getafe - Inter i Roma - Sevilla igrati samo jedan susret, i to u Njemačkoj, dok će se u preostalim duelima osmine finala odigrati revanš-susreti kako je ranije i bilo planirano.

Kuglice su odlučile da će Džekina Roma u slučaju da eliminiše Sevillu igrati protiv boljeg iz meča Olympiacos - Wolves.

Istanbulski Bašakšehir, trenutni lider turske Super lige za koji nastupa naš Edin Višća, u prvom meču osmine finala slavio s 1:0. U slučaju da eliminiše danskog predstavnika igrat će protiv bolje duela Manchester United - LASK, što će gotovo izvjesno biti engleski velikan koji je u prvom duelu slavio s 5:0.

Ukoliko izbore plasman u polufinale, u borbi za finale svjedočit ćemo duelu između Džekine Rome i Višćinog Bašakšehira, dva tima koji su sezonu Evropske lige počeli u istoj grupi.

Revanši osmine finala igrat će se 5. i 6. augusta, četvrtfinalni susreti su na programu 10. i 11. augusta, dok su polufinalni mečevi zakazani za 16. i 17. august. Finale će se igrati 21. augusta u Kolnu.

Parovi četvrtfinala:
Wolfsburg/Shakhtar Donetsk - Eintracht/Basel
LASK/Manchester United - Istanbul Bašakšehir/Kopenhagen
Internazionale/Getafe - Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen
Olympiacos/Wolves - Sevilla/Roma

Potencijalni parovi - polufinala
Olympiacos/Wolves - Sevilla/Roma VS LASK/Manchester United - Istanbul Bašakšehir/Kopenhagen
Internazionale/Getafe - Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen VS Wolfsburg/Shakhtar Donetsk - Eintracht/Basel

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.