open-navfaktor-logo
search
Kapiten za primjer
Džeko je Romin heroj i kad ne nosi masku
Disciplinska komisija FS Italije kao olakšavajuću okolnost uzela u obzir molbu Džeke navijačima Rome kako bi prestali s rasističkim skandiranjem i uvredama
06.11.2019. u 12:10
get url
text

Osim što sjajnim nastupima daje veliki doprinos kvalitetnim partijama Rome, Edin Džeko u svakom trenutku opravdava i činjenicu da rimski klub nije pogriješio kada je Dijamanta imenovao za zamjenika kapitena Alessandra Florenzija.

S obzirom na to da je Florenzi u posljednje vrijeme uglavnom bio na klupi, bh. napadač je Vučicu predvodio kao kapiten.

Da se odlično snalazi u ovoj ulozi kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine potvrdio je i u susretu između Rome i Napolija.

Naime, Disciplinska komisija FS Italije kao olakšavajuću okolnost uzela u obzir molbu Džeke navijačima Rome kako bi prestali s rasističkim skandiranjem i uvredama.

Il Messaggero piše kako je Džekin potez Vučicu spasio mnogo žešće kazne, pa je rimski sastav zbog rasističkih povika sa tribina Olimpica kažnje sa 30.000 eura, a kapiten Zmajeva je još samo jednom potvrdio da je Romin heroj i kad ne nosi masku.

Džeku i Romu već sutra očekuje gostovanje kod Borussije M'gladbach u susretu četvrtog kola Evropske lige, a utakmiaca se igra od 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.