open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko s Interom nastavlja borbu za narednu fazu takmičenja, derbi na Etihadu
Pretposljednje kolo grupne faze Lige prvaka završava večerašnjim utakmicama u grupama A, B, C i D.
24.11.2021. u 09:14
get url
text

Derbi dana igra se na stadion Etihad gdje Manchester City dočekuje PSG. Oba tima večeras idu na pobjedu koja bi im osigurala plasman u nokaut fazu takmičenja. Večeras bi se prema navodima francuskih medija prvi put ove sezone u rosteru Parižana trebao naći Sergio Ramos, koji je ovog ljeta stigao iz redova Real Madrida. U drugoj utakmici ove grupe RB Leipzig gostuje Club Bruggeu. City je trenutno vodeći na tabeli sa devet bodova, bodom više od drugoplasiranog PSG-a, dok Club Brugge zauzima treće mjesto sa tri boda. 

U grupi B Milan koji zauzima posljednje mjesto dočekuje Atletico Madrid. Španskom klubu su prioritet tri boda sa kojima bi ostali u borbi za nokaut fazu. Na Anfieldu Liverpool dočekuje Porto. Liverpool je prvi sa 12 bodova, slijede Porto i Atletico sa pet, odnosno četiri boda te Milan sa jednim osvojenim bodom.

Bh. javnost će posebnu pažnju posvetiti utakmici u grupi C gdje Bešiktaš dočekuje Ajax. Najbolji bh. sudija Irfan Peljto će ući u historiju kao naš prvi arbitar koji će suditi utakmicu najvećeg evropskog takmičenja. Peljti će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija je Miloš Gigović. Peljto je ove sezone dijelio pravdu na utakmicama Evropske lige i mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U drugom meču ove grupe Borussija igra možda i odlučujuću utakmicu u borbi za nokaut fazu Lige prvaka protiv Sportinga u Lisabonu. Milioneri će u ovu utakmicu ući oslabljeni za tri bitna igrača. Osim Hallanda koji je odranije povrijeđen, utakmicu će propustiti Thorgan Hazard nakon što je iz kluba objavljeno da je pozitivan na COVID-19, te Mats Hummels koji je suspendovan zbog crvenog kartona kojeg je dobio u prethodnom kolu protiv Ajaxa. Prvo mjesto u grupi zauzima Ajax sa maksimalnim učinkom, dok Borussija i Sporting trenutno dijele drugo mjesto sa po šest osvojenih bodova. Bešiktaš je posljednji bez bodova.

U grupi D ljubitelji fudbala u našoj zemlji pratit će i meč koji se igra u Milanu, u kojem Inter našeg Edina Džeke dočekuje ukrajinski Shakhtar. Prva utakmica između ova dva kluba završena je rezultatom 0:0. Inter bi pobjedom gotovo sigurno osigurao plasman dalje. Prema pisanju italijanskih medija kapiten naše repezentacije bi utakmicu trebao krenuti od prve minute. Druga utakmica ove grupe igra se u Moldaviji gdje Real Madrid gostuje Sheriffu. Kraljevskom klubu je imperativ pobjeda protiv Sheriffa koji će čekati svoju priliku i pokušati da iznenadi Madriđane. Moldavci trenutno imaju šest bodova, tri boda manje od Real Madrida, a samo bod manje od Intera. Posljednje mjestu u grupi zauzima Shakhtar sa osvojenim samo jednim bodom.

Mečevi Bešiktaš - Ajax i Inter - Shakhtar igraju se od 18.45, dok ostali susreti počinju u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.