- Bio je kvar u Bugarskoj koji se nije mogao brzo riješiti. Prije 10 minuta sam dobio informaciju od bugarskog i ministra iz Srbije da je kvar otklonjen. Gas je krenuo prema Srbiji, odnosno, Bosni i Hercegovini. U međuvrenenu smo tražili alternativu da gasni sistem u FBiH ostane na nogama, da ne padne. Dogovorene su određene količine plina. Održavali smo sastanke sa predstavnicima kanonalnih preduzeća - rekao je danas Džindić i dodao: 

- Sutra će biti održana tematska sjednica Vlade FBiH na kojoj će se govoriti o Bloku 7, cijeni električne energije i drugi dio će biti u vezi sa aktuelnom situacijom sa gasnim sektorom i predložiti zaključke. Jedan od zaključaka je da Energoinvest i BH gas trebaju predložiti lokaciju i rješenje za skladištenje gasa. 

Direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević se najprije obratila medijima zatraživši od njih da svojim prilozima, zaključcima ne štite interesne grupe koje su, prema njenim riječima "nanijele mnogo štete gasnom sektoru u Federaciji BiH". Naglasila je da je prelaskom na turski tok došlo do ušteda i do 25 posto, ali da je evidentno da je u ovoj godinu znatno poskupio plin na svjetskom tržištu. Da se oni više ne mogu sami nositi sa cijenom koja je povećana za 71,8 posto.

Dodala je kako su u toku razgovori o cijeni gasa prema građanstvu.