Na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zastupnik Damir Mašić (SDP) postavio je pitanje Vladi FBiH u resorno ministarstvo zašto namjeravaju razmatrati smjenu direktora kompanije Unis Ginex koja bilježi izvanredne rezultate u oblasti namjenske industrije. Dodao je da ovu informaciju traže uposlenici kompanije koja se bavi proizvodnjom inicijalnih kapisli municije za malo oružje.

VEZANI TEKST - Ko je istjerao federalne revizore iz Terminala u Pločama, hoće li biti smijenjen direktor firme Unis Ginex

- Posljednjih nekoliko sedmica dobili smo puno pritužbi na rad aktuelne uprave i direktorice Unis Ginexa. Te primjedbe koje su dolazile na adresu Ministarstva i Vlade FBiH dolazile su iz nekoliko izvora i pravaca. Na primjer, manjinski vlasnik ima primjedbe na pristup informacijama i podacima u vezi ugovora, načinu formiranja cijena, te odlukama u vezi sponzorstava i druge – istakao je Džindić.

Zbog navedenog kaže da je Vlada Federacije danas donijela dva zaključka, među kojima je taj da Nadzorni odbor do prve sjednice izanalizira sve primjedbe i sugestije koje su pristigle i donese zaključke Vladi Federacije BiH.

- Drugi zaključak je da se uvažavajući Zakon o naoružanju i vojnoj opremi, Zakon o privrednim društvima traži se od Nadzornog odbora da sagleda rad direktorice i da jasno podesi postavke po kojima će u budućnosti funkcionisati uprava – dodao je Džindić na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade FBiH.