open-navfaktor-logo
search
UPITAN I DAVIS CUP
Džumhur: Pet dana sam jedva ustajao iz kreveta...
Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, poražen je u prvom kolu US Opena. Nakon što je dobio prvi set protiv Dušana Lajovića, uslijedio je pad, pa je srbijanski teniser dobio naredna tri seta za prolaz u drugo kolo (6:3, 1:6, 3:6, 4:6).
28.08.2018. u 18:11
get url
text

Džumhur je otkrio da je imao velikih problema sa bolom u leđima, a u razgovoru za Sport Klub otkrio je da nije ni pomišljao da preda meč.

- Mislim da su uvjeti bili teški, ali nisu bili moj najveći problem - priznao je Džumhur na početku razgovora, dodavši:

- Otkazao sam prošle sedemice turnir, prije toga sam pet dana jedva ustajao iz kreveta zbog problema sa leđima. Imao sam očigledno problem, nisam mogao dati ni približno svojih mogućnosti. Nisam mogao da odradim puni pokret pri servisu, koji je u muškom tenisu jako bitan. Znao sam da teško mogu da izdržim cijeli meč iako sam dobio prvi set.

Iako je znao da teško može protiv Lajovića, 27. teniser svijeta nije pomišljao na predaju.

- Volim da se borim, nekad idem protiv sebe, ali ne volim da predam meč. Želio sam da odigram koliko mogu. Desila se situacija s Dušanom da je i on dobio grčeve u četvrtom setu... Pokušavao sam, ali protiv nekih stvari se ne može - otkrio je Džumhur.

Na pitanje koliko će ga povreda leđa odvojiti od terena, Džumhur je odgovorio:

- Imam priklještenje živca i to kada se desi ne znaš koliko može da traje... Takva je povreda da ne možeš biti sasvim siguran. Krenulo je nabolje, u nedjelju sam krenuo da igram. Odradio sam jedan trening. Bez igre sam došao na meč, ali nisam se toliko loše osjećao koliko sam imao problem s leđima. Sada je i Davis kup pod znakom pitanja jer dok me ne prođe sve nisam spreman da igram. Ne vrijedi rizikovati cijelu sezonu... Nadam se da ću biti spreman do Sankt Peterburga, gdje branim titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.