open-navfaktor-logo
search
Raja sa crne liste
Elvis Keljmendi na vijest o ilegalnom dobijanju pasoša BiH: "Živeo Dodik!"
Sin Nasera Keljmendija je zahvalan predsjedniku entiteta RS na dobijanju pasoša BiH, koji mu je izdat u MUP-u RS-a u Zvorniku
05.09.2018. u 10:06
get url
text
Elvis Keljmendi

Nakon što je Faktor objavio informaciju kako je Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, dobio pasoš BiH, uprkos zabrani ulaska u našu zemlju još od juna 2016. godine, oglasio se sam Keljmendi.

Njemu je, podsjećanja radi, MUP RS-a u Zvorniku mimo svih zakonskih pravila i mogućnosti 17. augusta 2018. godine izdao pasoš BiH, kojeg je Keljmendi svojeručno potpisao. Ili bar bi trebalo da jeste. Vijest objavljenu na Faktoru komentirao je upravo Elvis Keljmendi.

- Živeo Dodik – napisao je Keljmendi u komentarima ispod objavljene vijesti sa svog Facebook profila, a na Faktorovoj Facebook stranici.

S obzirom da je i više nego očigledno kako je MUP RS-a izdao pasoš Keljmendiju, ostaje upitno kakvu je ulogu Milorad Dodik imao u tome.

Elvisu Keljmendiju je ulazak u BiH zabranjen zbog povezanosti sa organiziranim kriminalom, terorizmom te zbog predstavljanja opasnosti po sigurnost. Zbog tih se sumnji, skupa sa ocem Naserom Keljmendijem i braćom, nalazi na crnoj listi SAD-a, što je ujedno i glavna vidljiva poveznica sa predsjednikom entiteta RS Miloradom Dodikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.