open-navfaktor-logo
search
Najbolji golman SP-a
Emiliano Martinez želi u klub koji igra Ligu prvaka
Emiliano Martinez mogao bi ovog januara promijeniti klub, rekao je menadžer prvog golmana Argentine, novog svjetskog prvaka, nakon što je 30-godišnjak na SP-u izabran i za najboljeg golmana turnira.
21.12.2022. u 17:36
get url
text

- Njemu je nakon svjetskog prvenstva cijena jako skočila. Mislim da u ovom trenutku Martineza može angažirati samo nekoliko klubova, a naš je jedini cilj da ode u klub koji će igrati Ligu prvaka - rekao je menadžer kontroverznog golmana koji je još od 2010. godine u Evropi.

Naime, tada je iz argentinskog Independientea prešao u Arsenal. U prvu ekipu londonskog kluba ušao je 2012. godine, ali je daleko više vremena provodio na posudbama. Boravio je u Oxfordu, Sheffield Wednesdayju, Rotherhamu, Wolverhamptonu, Getafeu i Readingu, dok je od 2020. godine član Aston Ville.

U klubu iz Birminghama je skupio 91 nastup, a ima valjani ugovor do juna 2027. godine.

- Lako je moguće da će već ovog januara Martinez napustiti Aston Villu -  rekao je menadžer o golmanu koji je izazvao mnoge kontroverze na SP-u kojem je domaćin bio Katar, ali je isto tako briljirao na samom terenu, pogotovo u utakmicama nokaut faze protiv Australije, Nizozemske i Francuske.

Neki mediji su ranije spominjali navodni interes Bayerna za ovog Argentinca, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.