open-navfaktor-logo
search
Pojačana kontrola
Epidemiološka situacija u RS-u nije dobra, ali neće se uvoditi rigoroznije mjere
Na današnjem sastanku predstavnika vlasti sa gradonačelnicima i načelnicima opština u RS, zaključeno je da epidemiološka situacija u RS "nije dobra", ali nisu predložene nove rigozornije mjere.
18.03.2021. u 16:19
get url
text

- Dogovoreno je da se u narednim danima značajno pojača kontrola sprovođenja mjera, ali su lokalne zajednice tražile da se ne zatvaraju ugostiteljski objekti – kazao je premijer RS Radovan Višković.

Zaključeno je da će entitetski i lokalni štabovi svakodnenvo zasjedati.

Također, u svim lokalnim zajednicama će se formirati kontrolna tijela u kojima će biti policajci, komunalni inspektori, te inspektori Inspektorata RS.

- Ako eskalacija bude pogoršana, morat ćemo zaključavati određene djelatnosti. Nije nam bila želja da to danas uradimo, nego da pružimo priliku svima da se odgovornije ponašaju, a da pojačamo kontrole i sankcionišemo one koji se ne pridržavaju mjera, pa i da se zatvore – rekao je Višković.

Danas će zasjedati i Štab za vanredne situacije RS, ali je Višković najavio da neće biti donesene mjere o zatvaranjima, nego da će se samo preciznije definisati određene stvari.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.