open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u MUP-u HNK
Epilog divljanja huligana u Mostaru: Jedna osoba teško povrijeđena, 10 privedenih
Jedna osoba teško je povrijeđena u sinoćnjem divljanju huligana u Mostaru, dok je za sad privedeno 10 učesnika u neredima, potvrdili su iz MUP-a HNK.
25.04.2021. u 10:17
get url
text

VEZANI TEKST - Huligani sinoć divljali u Mostaru, sukobili se sa građanima 

Kako su naveli, u tuči je učestvovalo više huligana koristeći pritom palice, komade drveta, te pirotehnička sredstva.

Iz policije ističu da su brzom intervencijom uspostavili javni red i mir. Teško povrijeđena osoba je smještena u SKB Mostar, dok je deset aktera nereda privedeno na ispitivanje u policiju.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za Faktor je kazao kako, kad je riječ o materijalnoj šteti, za sad imaju prijavljena oštećenja na jednoj porodičnoj kući. Policija, međutim, obavlja uviđaj i radi na utvrđivanju nastale štete u ovim neredima. Također, rade na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u izazivanju nereda.

Kako se navodi, grupa od 50-ak huligana, koji su pripadnici navijačke grupe NK Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna te je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army. Neredi su izbili nakon ponoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.