open-navfaktor-logo
search
Trener Uniteda
Erik ten Hag: Ronaldo nije na prodaju
Cristiano Ronaldo nije na prodaju, potvrdio je u ponedjeljak menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag, prenosi Anadolu Agency (AA).
11.07.2022. u 14:34
get url
text

Engleski tim se nalazi na Tajlandu na predsezonskoj turneji, ali 37-godišnji portugalski napadač nije otputovao zbog, kako se navodi, porodičnih problema.

- On nije s nama i to je zbog ličnih problema. Ovu sezonu planiramo s Cristianom Ronaldom planiramo, tako da je to to. Radujem se što ću raditi s njim - rekao je Ten Hag na konferenciji za novinare.

Engleski mediji posljednjih sedmica prenijeli su informaciju da je portugalska fudbalska zvijezda navodno zatražila da napusti United.

- On mi to nije rekao. Pročitao sam, i ono što mogu reći je da Cristiano nije na prodaju. On je u našim planovima i želimo zajednički da uspijemo - rekao je Ten Hag.

Ronaldo se prošle sezone vratio u United iz Juventusa 12 godina nakon odlaska sa Old Trafforda. Klub je završio na šestom mjestu Premier lige i kvalifikovao se samo za Ligu Evrope, propustivši najprestižnije klupsko fudbalsko takmičenje Ligu šampiona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.