open-navfaktor-logo
search
Italijani otkrili plan
Evo koliko će Juventus platiti za norvešku gol-mašinu iz Salzburga
Stara dama će iskoristiti klauzulu u Haalandovom ugovoru i platiti obeštećenje od 30 miliona eura 
20.12.2019. u 10:32
get url
text

Erling Braut Haaland, mladi napadač Salzburga, na meti je velikana evropskog fudbala, a kako javljaju italijanski mediji, Juventus vodi u utrci protiv rivala.

Norvežanin je impresionirao sve izdanjima u austrijskoj Bundesligi i Ligi prvaka. Ove sezone je odigrao ukupno odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i postigao je 28 golova uz sedam asistencija.

U šampionatu Austrije ima učinak od 16 golova i šest asistencija (14 utakmica), u Ligi prvaka je postigao osam golova i upisao jednu asistenciju u šest mečeva, a u Kupu Austrije u dvije utakmice postigao je četiri gola.

Haaland je zaista na nivou, prava je gol-mašina i stoga ne čudi interes velikana, a kako pišu italijanski mediji, Stara dama će 19-godišnjaku ponuditi ugovor vrijedan 3,5 miliona eura godišnje.

Tuttomercatoweb piše da je Stara dama spremna platiti obeštećenje od 30 miliona eura (klauzula u njegovom ugovoru) i ponuditi igraču ugovor vrijedan 3,5 miliona eura godišnje, s tim da bi s bonusima njegova mjesečna plaća mogla iznositi pet miliona eura.

Agent Mino Raiola jedan je od igračevih savjetnika, a kako piše TMW, Haaland je već viđen u sportskom centru Juventusa u Torinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.