open-navfaktor-logo
search
Legendarni bokser
Evo na kojem kanalu možete gledati povratnički meč Mikea Tysona
Dvije velike bokserske zvijezde, 54-godišnji Mike Tyson i 51-godišnji Roy Jones Jr. vraćaju se u ring, u egzibicionoj borbi koja je na programu u noći sa subote na nedjelju od 4 sata.
28.11.2020. u 08:28
get url
text

Meč za Frontline Battle Belt moći će pratiti svi oni koji imaju kanal RTL, koji je još ranije u svojoj programskoj šemi najavio ovaj okršaj dvaju bokserskih legendi.

Kasno sinoć obavljeno je i zvanično vaganje na kojem je Tyson vagao skoro 100 kilograma, nepunih pet više od svog protivnika.

VEZANI TEKST - Sve je spremno za spektakl: Tyson gotovo pet kilograma teži od Royja Jonesa

Dugo priželjkivani povratak jednog od najvećih teškaša svih vremena, Mikea Tysona (50-6, 44 KO), Iron Mikea, najmlađeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u moći će se pratiti i na PPV (pay per view) platformama, a jedna od njih je i kanal BT Sport1.

Za Tysona će ovo biti prvi meč nakon što je u junu 2005. godine izgubio od Kevina McBridea.

Nasuprot njemu naći će se Roy Jones Jr. (66-9, 47 KO ), boksački pound-for-pound kralj koji je bio prvi bokser srednje kategorije, jedini koji je u 106 godina uspio osvojiti naslov u teškoj kategoriji, a zanimljivo da je osvajao titule u četiri težinske kategorije (srednja, supersrednja, poluteška, teška). Za razliku od Tysona, on je posljenji put u ringu bio 2018. godine, što i nije tako davno, a tada je pobijedio Scotta Sigmona.

Na kraju vrijedi reći da će egzibiciona borba u Staples Centru trajati osam rundi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.