open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
FIBA: Susreti BiH i Litvanije su jedni od pet duela koje morate pogledati
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju, 20. februara, počinje pripreme za naredni dvomeč protiv Litvanije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
16.02.2022. u 12:39
get url
text

Zmajevi će Litvance dočekati 24. februara u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a tri dana kasnije bh. košarkaše čeka gostovanje u Vilniusu.

BiH i Litvanija su nakon dva uvodna kola prvog prozora kvalifikacija stoprocentni.

O Litvancima ne treba mnogo trošiti riječi. Riječ je o košarkaškoj velesili koja je osvajala medalje na Olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima. Po trenutnom rankingu FIBA-e smješteni su na osmo mjesto najboljih svjetskih selekcija.

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) susrete između Zmajeva i Litvanije svrstala je među pet duela koje bi ljubitelji košarke morali pogledati u ovom februarskom ciklusu kvalifikacija.

- Jedina grupa koja sadrži dva neporažena tima. Bosna i Hercegovina i Litvanija su među najefikasnijim timovima u evropskim kvalifikacijama i obećavaju dva zabavna susreta. Bosna i Hercegovina će nastojati da preuzme kontrolu nad grupom dok bude domaćin prvog meča u Tuzli, dok ako Litvanija uspije pobijediti, onda imaju izglede da stignu do omjera 4:0 ako pobjede i u Viljnusu. S obzirom na to da druga dva tima u grupi trenutno nemaju pobjede, šansa za plasman u drugi krug je velika za obje selekcije - objavila je FIBA na zvaničnoj stranici.

Krovna svjetska košarkaška organizacija vam savjetuje da pogledate i duele Belgija - Latvija, Grčka - Turska, Hrvatska - Švedska, te Izrael - Njemačka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.