VEZANI TEKST - Hoće li OV Velike Kladuše opet zasjedati u hodniku: Abdić ih ignorira, raspoređuje novac iz budžeta kojeg je sam proglasio

Kako je kazala Bisenije Mušedinović, predsjedavajuća Općinskog vijeća Velike Kladuše čiji izbor ne priznaje Abdić, na početku sjednice su donijeli odluku u vezi korištenja vijećnice i ureda predsjedavajućeg Vijeća. 

- S obzirom na tu usvojenu odluku, napravljena je pauza i ja sam bila obavezna angažirati firmu koja je otključala vijećnicu kako bismo mi nastavili sjednicu u skladu sa zakonom. Nakon te prve tačke dnevnog reda, sjednicu smo nastavili i okončali u vijećnici. Uputili smo obavijest načelniku Abdiću o tome. Jedan ključ vijećnice je dat nadležnoj službi, a za drugi sam zadužena ja kao predsjedavajuća Općinskog vijeća - rekla je Mušedinović. 

Na sjednici je prisustvovala većina koju čini 15 vijećnika, dok vijećnici Laburističke stranke i jedan nezavisni nisu bili tu, kao ni načelnik Abdić. 

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili informaciju o radu u protekla tri mjeseca kao i nacrt programa rada za ovu godinu.