open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
FK Željezničar potpisuje saradnju sa jednim od najtrofejnijih evropskih klubova
Fudbalski klub Željezničar uskoro će potpisati ugovor o saradnji sa škotskim velikanom, Rangersom, jednim od najtrofejnijih klubova u Evropi.
06.04.2021. u 15:32
get url
text

Povezivanje s jednim od najtrofejnijih evropskih i svjetskih klubova trebalo bi donijeti konkretne aktivnosti kada se radi o omladinskim pogonima dva kolektiva, kao i edukaciju za stručni kadar, piše Sport1.

U planu je i zajedničko organizovanje najmanje dva kampa godišnje u BiH na kojima bi trenerski "staff" Rangersa obučavao talentirane mlade fudbalere, ali i stručni kadar Plavih.

Također, omladinci Željezničara, bi uz smirivanje epidemiološke situacije, putovali u Glasgow i trenirali sa vršnjacima iz Rangersa, a čim to uvjeti dozvole bila bi upriličena i prijateljska utakmica seniorskih ekipa na Grbavici. Naravno, prethodno bi se sačekala dozvola o prisustvu publike na stadionima.

Ugovor sa Rangersima bi u narednih nekoliko dana trebao potpisati predsjednik FK Željezničar Samir Cerić, zahvaljujući čijim konekcijama je i došlo do razgovora o saradnji.

Glasgow Rangersi su već osigurali ove sezone titulu prvaka Škotske (55. u historiji), a prvu nakon što je prije deset godina klub proglasio bankrot. Na čelu s trenerom Stevenom Gerrardom, ova ekipa je došla i do osmine finala Evropske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.