Povezivanje s jednim od najtrofejnijih evropskih i svjetskih klubova trebalo bi donijeti konkretne aktivnosti kada se radi o omladinskim pogonima dva kolektiva, kao i edukaciju za stručni kadar, piše Sport1.

U planu je i zajedničko organizovanje najmanje dva kampa godišnje u BiH na kojima bi trenerski "staff" Rangersa obučavao talentirane mlade fudbalere, ali i stručni kadar Plavih.

Također, omladinci Željezničara, bi uz smirivanje epidemiološke situacije, putovali u Glasgow i trenirali sa vršnjacima iz Rangersa, a čim to uvjeti dozvole bila bi upriličena i prijateljska utakmica seniorskih ekipa na Grbavici. Naravno, prethodno bi se sačekala dozvola o prisustvu publike na stadionima.

Ugovor sa Rangersima bi u narednih nekoliko dana trebao potpisati predsjednik FK Željezničar Samir Cerić, zahvaljujući čijim konekcijama je i došlo do razgovora o saradnji.

Glasgow Rangersi su već osigurali ove sezone titulu prvaka Škotske (55. u historiji), a prvu nakon što je prije deset godina klub proglasio bankrot. Na čelu s trenerom Stevenom Gerrardom, ova ekipa je došla i do osmine finala Evropske lige.